טלפון להזמנות:  052-5602602
צרו עימנו קשר ונגשים גם לכם משאלה
happy, happy, emoticon, smiley, face
FacebookYoutubeVimeo
השכרת ציוד ואטרקציות לאירועים
חפש
דף הבית >> מתכונים וופל בלגי

מתכון וופל בלגי מספר 1 - המתכון של גל לחיאני

כמות: 4 וופלים ענקיים או 20 פנקייקס קטנים 

חומרים:

2 ביצים 
1 כוס חלב (240 מ"ל) 
50 גרם חמאה מומסת 
רבע כוס סוכר (50 גרם) 
1 וחצי כוסות קמח (210 גרם) 
2 כפיות אבקת אפייה 
רבע כפית מלח 
תרסיס שמן, לשימון 

להגשה:
חמאה וסירופ מייפל 

אופן ההכנה: 

להכנה במיקסר:
בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר. 
בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק. 
משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש. 
להכנת פנקייקס – מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח. 
מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל. . 

ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה על הקישור

 

 

מתכון וופל בלגי מספר 2 - המתכון של ifeel

 

וופל בלגי אמיתי הוא סיפור שונה לגמרי מהגרסה התעשייתית, עשוי מבצק שמרים ולא מבלילה. בכל הוופליות בבלגיה רואים כדורי בצק ענקיים התופחים לאיטם מאחור. כשמזמינים וופל, פשוט לוקחים גוש בצק ומועכים אותו לתוך המכשיר, והוא יוצא בצורת עיגול קצת עקום, עם קרמל שחום המכסה את פניו. בבלגיה משתמשים ב"פניני סוכר" בגודל אפון המיועדות לקינוחים, ואנחנו נחליף אותן בקוביות סוכר. מומלץ להכין כמות וופלים גדולה ולהקפיא.

החומרים ל-10 מנות:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס חלב, פושר
  • 3/4 קובייה שמרים טריים (או ½1 כפות שמרים יבשים, או 3/4 חבילה שמרית)
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 200 גר' חמאה, רכה
  • 2 כוסות קוביות סוכר (אם אין, משתמשים ב-¼1 כוסות סוכר רגיל)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד החמאה וקוביות הסוכר. לשים על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח או חלב.
  2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים כ-30 דקות.
  3. לשים את החמאה לתוך הבצק עד שהיא נספגת לחלוטין.
  4. מרסקים את קוביות הסוכר לפירורים גדולים ולשים לתוך הבצק.
  5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-15 דקות.
  6. מחממים מכשיר לוופל בלגי, מניחים במכשיר שני כדורים בכל פעם ואופים במשך 3 דקות.
  7. מגישים לבד או עם אבקת סוכר, קצפת, גלידה או פירות.

ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה הקישור

 

מתכון וופל בלגי מספר 3 - המתכון של מירה אפרתי

גופרה - וופל הבלגי האמיתי, זה שקונים ברחוב בבלגיה הוא עסיסי וקשה לעשות אותו פה, אחרי נסיונות רבים - הצליח לי ויש לי כמה הערות לפני - קודם כל הטוסטר - חייב להיות מהיר חימום כי אחרת זה ממש מתייבש והרבה פחות טעים, אלו שמתוצרת הארץ - פשוט לא כאלו אז להתייעץ, דבר שני - לא לחסוך בסוכר, הם משתמשים בסוכר עם גבישים גדולים שנמס לאיטו ויוצר את מעטפת הקרמל - אני ריססתי את הטוסטר בתרסיס שמן לא דל קלוריות, אלא שמן, ובזקתי סוכר, מאותה סיבה הוספתי סוכר בסוף ולא נתתי לו להינמס.
להלן המתכון -
400 גר קמח
1/2 כפית מלח
1 סוכר וניל
חב' שמרים
140 מל חלב
2 ביצים
1 כפית דבש
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר ועוד רבע לציפוי
לערבב קמח, מלח, חצי סוכר, וניל, שמרים. להניח 15 דקות.
לערבב חלב, ביצים וחמאה מומסת, לערבב לבצק ולצפות במחצית הסוכר שנותרה.
לחלק לעיגולים ולשים בטוסטר כשהוא חם מאד ומרוסס בשמן ובזוק סוכר. מוכן כאשר החיצוני שחום.

ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה הקישור

 

מתכון להכנת וופל בלגי מספר 4 - המתכון של השף הלבן


מצרכים:

4 ביצים
2כוסות קמח
2כוסות ריויון
כפית סוכר וניל או תמצית וניל
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
120 גרם חמאה

אופן ההכנה:

שמים את הקמח לקערית גדולה טורפים את הביצים 
לקערית שופכים את הריויון, סוכר הוניל, אבקת האפיה ,הסודה לשתייה והסוכר אל תוך הקערה .
מחמים את החמאה במיקרוגל כמשך חצי דקה ומכניסים אל תוך הקערה.|
מערבבים אם המערבל עד שהתערובת סמיכה.
מכים ל-5 דקות ומכניסים אל תוך המוובת של הוופל בלגי.
ההגשה:הכנת קצפת ,או שתי כדורי גלידה אם סירופ מייפל או סירופ שוקולד אפילו כל סירופ אחר בתאבוון!

ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה הקישור

 

 

מתכון להכנת וופל בלגי מספר 5 - המתכון של דורעם גונט

מצרכים:

500 גרם קמח (4 כוסות) 
2/3 כוס חלב 
2 ביצים קורט מלח 2 
כפות סוכר כפית תמצית וניל אמיתית 
כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים) 
200 גרם חמאה רכה מאוד 
3/4 כוס גבישי סוכר גדולים או קוביות סוכר שבורות 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לחמאה וגבישי הסוכר הגדולים, עד לקבלת בצק (אם משתמשים בשמרים טריים, כדאי לחמם מעט את החלב). 
בקערה גדולה או על משטח העבודה לשים את הבצק היטב במשך לפחות 4-5 דקות (הבצק יהיה יבש למדי, אך אין להתפתות ולהוסיף נוזלים: החמאה תרכך אותו מאוד. 
יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה. מניחים לתפוח במקום חמים עד שהבצק יכפיל או ישלש את נפחו (כ-45 דקות). 
מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד שהיא נטמעת בו לגמרי. בתחילה ייראה כאילו כמות החמאה גדולה מדי, אך אל ייאוש: אחרי כמה דקות של לישה היא תיעלם לגמרי בתוך הבצק, והוא יהיה רך ונעים למגע. 
כעת מוסיפים גם את גבישי הסוכר וממשיכים ללוש רק עד שיתפזרו בצורה שווה בתוך הבצק. 
מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ, חותכים בסכין חדה כל 4-5 ס"מ, ויוצרים כדורים בגודל של ביצה. מניחים את הכדורים ברווחים גדולים בתוך תבנית גדולה ועמוקה, ומכסים במגבת לתפיחה אחרונה של כרבע שעה. 
בינתיים מחממים את הגופרייה. כשהגופרייה חם, מניחים בו כדור בצק (הטוסטרים החדשים מצופים טפלון ואין צורך לשמן אותם, וגם הבצק מלא חמאה). סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב. 
כשהוואפל מקבל גוון חום-זהוב עמוק (כעבור כ-3 דקות, תלוי במכשיר) נועצים מזלג בדופן שלו ומרימים בעדינות. רצוי לאכול מיד, אך אם נותנים לוואפל לחכות, כדאי להניח אותו על רשת צינון, כדי שלא יזיע ויירטב מלמטה. 

ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה הקישור

 

מתכון להכנת וופל בלגי מספר 6 - המתכון של מיכאל הנגבי

מצרכים ל-14 מנות:

200 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
6 ביצים
300 גרם קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 ליטר חלב
1 כף רום

אופן ההכנה:

1. מערבבים חמאה, סוכר, וניל ומלח.
2. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת החמאה.
3. מוסיפים בהדרגה חלב, ביצים ורום.
4. מעבירים את התערובת למכונת הוופלים.
5. ניתן להגיש עם קצפת, סירופ מייפל או פירות טריים מעל.
ניתן לצפות בעמוד המקורי ע"י לחיצה הקישור